Algemeen – Huisartsenpraktijk Hoogland en Hemels – Amstelveen

Huisartsenpraktijk Hoogland en Hemels

 


Op deze site vindt u algemene en meer specifieke informatie over de praktijk en over uw gezondheid.

 


Spoed:
Levensbedreigend bel 112
Overdag: keuze 1 van het menu
Avond, nacht en weekend: Huisartsenpost 020 - 45 62 000


 

HUISARTS IN OPLEIDING

Met ingang van 1 maart 2024 zal dokter Demi Vermeeren als huisarts in opleiding in de praktijk werkzaam zijn. Zij is als arts afgestudeerd en werkt gedurende het eerste jaar van de opleiding tot huisarts bij ons in de praktijk. Huisarts Hilde Hemels is de opleider en begeleider van Demi.

Wie huisarts wil worden, moet na het behalen van het artsexamen de specialisatie huisartsgeneeskunde volgen. Deze specialisatie duurt drie jaar. In het 1ste en 3de jaar werkt de AIOS (arts in opleiding tot specialist) in een huisartsenpraktijk.

Lees hier meer.

click on the flag for the English information.

or click here for the google translate version of this site (can contain some errors)

Algemeen

Acute zaken:

Voor spoedgevallen kunt u tijdens openingstijden altijd terecht. Indien mogelijk graag eerst even bellen om te overleggen of we naar u toe moeten komen of dat u beter op de praktijk geholpen kan worden.

Herhaalrecepten:

U kunt deze via keuze 2 van ons telefoonmenu aanvragen.
Duidelijk uw naam en geboortedatum samen met de naam, de sterkte en gebruik van het van het medicijn inspreken.
Ook kunt via het patiëntenportaal op deze website of de via het portaal gekoppelde app uw verzoek doorgeven.
U kunt dan de volgende werkdag na 16:00 uw medicijn ophalen bij de apotheek.

Urine na laten kijken:

Indien u denkt een blaasontsteking te hebben en deze klachten herkent van een eerdere keer kunt u uw urine na laten kijken op de praktijk. S.v.p. voor 10:30 brengen en dan kunt u tussen 13.30 en 16.00 uur bellen voor de uitslag.
Liefst de eerste plas van de dag en het middelste stukje van de plas zo schoon mogelijk proberen op te vangen en binnen 2 uur op de praktijk inleveren. Zo nodig even in de koelkast bewaren.
Let op: Geldt alleen boven de 12 jaar en u mag hierbij geen koorts hebben (s.v.p. temperatuur meten) of erg ziek zijn. indien dit wel het geval is, graag even eerst met de assistente bellen voordat u urine brengt.

Oren uitspuiten:

Indien opeens slecht hoort en geen oorpijn heeft of ziek bent kan de assistente uw oren uitspuiten.
Druppel eerst twee tot drie dagen 3 maal daags met slaolie of een daarvoor bedoeld product wat u bij de apotheek kunt kopen (bv Earex).
Bel wanneer u start met druppelen met de assistente voor een afspraak.

Wondverzorging, injecties ed.:

Voor het opnieuw verbinden van kleine wonden, injecties en kleine dingen zoals hechtingen verwijderen kunt u bij de assistente een afspraak maken.

Verwijzingen:

Wanneer uw arts vindt dat u door een specialist in het ziekenhuis gezien moet worden zal deze een verwijsbrief voor u schrijven. Deze kan in de regel de volgende dag bij de assistente opgehaald worden.
Verwijzing achteraf of zonder dat er contact met de huisarts is geweest is dus niet mogelijk. (Uitzondering zijn de ‘jaarkaarten’ voor patiënten met een doorlopende behandeling.)
Fysiotherapie:  deze heeft al langer een directe toegankelijkheid. Dit betekent dat u geen verwijzing nodig heeft.

U kunt hier de praktijkfolders downloaden: